Tara Altebrando: A távozás

Hat ötéves gyerek nyomtalanul eltűnik. Tizenegy év múlva öten közülük visszatérnek, de egyikük sem emlékszik arra, hogy hol voltak ennyi ideig, ki vitte el őket és miért. 
Scarlett az egyik az öt közül. Amikor hazatér, alig ismeri meg az anyját, és fogalma sincs róla, ki ő valójában. Lucasra azonban emlékszik, mint ahogy a fiú is rá, de egyikük sem emlékszik Maxra, a hatodik áldozatra. Ő még nem jött vissza. És most mindenki válaszokat akar. „Amikor elkezded olvasni, se éjjeled, se nappalod. Biztosíthatlak, hogy ezt a könyvet nem fogod tudni letenni.” E. Lockhart, A hazudósok szerzője



Nekem ez a könyv tetszett. A fülszöveg és a borító már nagyon sokat sejtető, érződik róluk, hogy egy izgalmas történetet találunk a könyv lapjain.

Tetszett, hogy bepillantást nyerhettünk a korábbi eseményekbe is, nem csak egyből bedobtak minket a mély vízbe, és egyből a jelenbeli eseményekkel kezdődött a regény. Az első fejezet már egyből úgy felkelti az olvasó figyelmét, hogy a továbbiakban garantáltan nem tudja letenni a regényt. Szóba hozzák a  Távozást, egy nagyon rejtélyes, központi elemet, és őszintén, engem nagyon meglepett a csavar, ami ebből kialakult.

Amikor visszajöttek a gyerekek, nekem kicsit zavaros volt az elbeszélési mód, úgy írt Altebrando, mintha kollektív tudatuk lenne, vagy nem is tudom, és nehéz volt kibogozni, hogy mikor ki beszél éppen, de aztán nagyon felpörögtek az események. :)

Kedvenc idézetek

"NINCS SZEBB IDŐ A JELENNÉL, ÉS NINCS SZEBB AJÁNDÉK, MINT AZ IDŐ."

"– Vissza akarom kapni az életemet. – Akkor kezdd el élni. – Könnyű ezt mondanod. – Mert könnyű – vágta rá a lány. – Az embernek annyit kell csinálnia, hogy otthagyja a szar helyzetét vagy a terhet, amit hurcol."

"A felejtés tudatlanságot jelent, sötétséget jelent, talán azt is jelenti, hogy újra és újra elkövetjük ugyanazt a hibát."

"Emlékek nélkül aranyhal vagy. Úszkálsz körbe-körbe. Emlékek nélkül…senki vagy."

INFORMÁCIÓK
Kiadó: Ciceró
Oldalszám: 446
Megjelenés éve: 2017
Eredeti cím: The leaving

★★★★★★★★★☆ (9/10)

A bejegyzés a Ciceró Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése