KIEGÉSZÍTŐ | J. K. Rowling: Harry Potter és a Bölcsek köve (Harry Potter #1)

Harry remegő kézzel megfordította a küldeményt. A borítékot lezáró piros viaszpecsétet címer díszítette: oroszlán, sas, borz és kígyó vettek körül egy nagy R betűt. Harry Potter még csak hallani sem hallott Roxfortról, amikor a Privet Drive 4-es számú ház lábtörlőjére elkezdenek sorban hullani a levelek. A zöld tintával címzett és piros pecséttel lezárt sárgás pergameneket azonban gyorsan elorozza rémes nagynénje és nagybátyja. Harry tizenegyedik születésnapját egy hatalmas, bogárszemű óriás, Rubeus Hagrid zavarja meg, és elképesztő híreket hoz: Harry Potter varázsló, és felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Ezzel elkezdődik egy hihetetlen kaland!



Már többször is írtam a Harry Potterről, ezért nem szerettem volna újra leírni ugyanazt, csak mert elolvastam még egyszer. De most az illusztrált kiadást olvastam, így erről ejtenék pár szót.

Először is... imádom! Mikor megjelent, borzasztó izgatott voltam, és már a borító maga elvarázsolt - hiszen varázslatos! Nagyon tetszik az egész könyv külleme, a mérete, a beépített könyvjelző, a fényes lapok, a piros kötéstábla. Az illusztrációk nagy része is imádnivaló - a kedvencem a trollról készült oldal például:

 

Viszont egy kicsit furcsa számomra a szereplők ábrázolása. De nem tudom, hogy érezzek ezzel kapcsolatban. Egyrészt furának tartom, mert már szinte mindenki betéve ismeri a szereplőket, így kicsit meglepő, hogy nem úgy néznek ki, mint a filmen. Másrészről pedig értem, hogy a könyvben máshogy festenek, és a rajzok ehhez igazodnak. Összességében elégedett vagyok a könyvvel, az illusztrációk gyönyörűek és annyira sokat hozzáadnak az olvasásélményhez! A gyermekemnek ebből fogom felolvasni a Harry Pottert, közben nézegetni fogjuk a képeket, és már most tudom, hogy imádni fogja. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése