Katerina Diamond: A tanár

Azt ​hiszed, tudod, kiben bízhatsz? Azt hiszed, tudod, mi a különbség jó és rossz között? Tévedsz…Egy exkluzív devoni fiúiskola igazgatóját holtan találják az iskola aulájában; felakasztotta magát. Néhány órával korábban egy csomagot talál az íróasztalán, és azonnal tudta, ki és miért üzent neki ily módon. És azt is, hogy mi az üzenet: elérkezett a vég.És ez csak az első a furcsa halálesetek vagy éppen különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságok sorában, amelyeknek az exeteri rendőrség két nyomozója: a zaklatott múltú Imogen Grey őrmester és a társa, Adrian Miles próbálnak a végére járni. Ahogy egyre jobban belegabalyodnak a korrupció, a hazugságok és a kizsákmányolás hálójába, minden egyes lépéssel közelebb kerülnek egy félelmetes titkokhoz, amelyet évtizedek óta őriznek a közösség legbefolyásosabb tagjai. És amikor a két rendőr végül rájön, valójában mi is motiválja a gyilkost, vajon tényleg meg akarják majd állítani? Katerina Diamond Angliában hatalmas sikert aratott regénye letehetetlenül izgalmas, feszültséggel teli olvasmány az erőszakról, a bűnről és a bosszúról.



Ennek a könyvnek a borítója és a címe már eleve nagyon jól el lett találva, nagyon csalogatja az olvasót, én is így találtam rá. A fülszöveget elolvasva nem számítottam sok mindenre, egy laza kis krimire. Végül ezt is kaptam, de kell ilyen is, amikor azt kapod, amit vársz, nem többet és nem kevesebbet.

Már a regény eleje is tetszett, mivel anyukám tanár, ezért jól bele tudtam magam élni a főszereplő szemszögébe. Tetszettek az iskolai jelenetek, szerintem Diamond jól ábrázolta egy iskola sajátos kis világát és hangulatát.

A főszereplő nyomozók szimpatikusak, pedig általában nem szeretem a főnyomozós történeteket. A cselekmény pedig nagyon izgalmasan alakult, előre nem tudtam volna megjósolni, mi is fog ebből kisülni, de végül kellemesen csalódtam, nekem tetszett a gyilkos motivációja és az, ahogy felgöngyölítették a történéseket. :)

Kedvenc idézetek

"Mert egyesek Istentől való joguknak tekintik, hogy kényük-kedvük szerint megalázzanak másokat. Hogy uralkodjanak fölöttük, és a játékszereiknek tekintsék őket."

"Most már tudta, hogy nem fognak neki igazságot szolgáltatni…. Nem tudta volna elviselni, ha még egyszer azt éreztetik vele, hogy hazudik. Abban viszont most már biztos volt, hogy az apja hisz neki, és ez mindennél többet jelentett számára. Sőt majdhogynem elég is volt."

"Legszívesebben örökre az maradt volna, aki most volt: névtelen, sehová sem kötődő, titokzatos figura. De tudta, amint kiteszi a lábát ebből a kis garzonból, rögtön újra John lesz."

INFORMÁCIÓK
Kiadó: General Press
Oldalszám: 308
Megjelenés éve: 2016
Eredeti cím: The Teacher
Rendeld meg!

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a General Press kiadó jóvoltából jöhetett létre.