J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája (Harry Potter #2)








Harry Potter varázslónak született. Második tanéve a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző 
Szakiskolában éppen olyan eseménydúsnak bizonyult, mint amilyen az első volt. Lekési a különvonatot, így barátai repülő autóján érkezik tanulmányai színhelyére. S a java csak ezután következik…





Igazából már írtam egy bejegyzést a Harry Potter sorozatról, úgy egy az egyben, első kötettől a hetedikig (ami egyébként a könyvesblogger-létem legeslegelső bejegyzése volt - ciki is így visszaolvasva, mert tulajdonképp csak egy cselekmény-összefoglalásra futotta tőlem.) és ott volt a Harry Potter Hét is. De, mint minden, a kedvenc sorozataimba tartozó könyvről, a Harry Potter sorozat tagjairól sem született külön-külön bejegyzés. Hogy miért? Nem tudom. Vagy azért, mert olyan gyorsan ledaráltam a köteteket, hogy mire írtam volna bejegyzést az első részről, már az ötödiknél jártam, és összemosódtak a cselekményszálak, vagy azért, mert a legkedvesebb könyveinkről a legnehezebb írni: szerettem, imádtam, nem lennék ugyanaz nélküle - na és? Ezt leírva hétszer egymás után, egy kicsit papagájnak érezném magam. Na de majd most!

A sorozatot angolul olvasom újra, kisebb-nagyobb szünetekkel, most a Titkok kamráján volt a sor. Elég lassan haladtam vele - közbecsúszott egy érettségi, kresz- és elsősegély vizsga, albérletvadászat, meg minden, de végül befejeztem, és habár ez az egyik legkevésbé kedvelt kötetem a sorozatból, mégis imádtam - Harry Potter viszonylatokban a kevésbé jó is fantasztikus.

A könyv húzóereje egyértelműen Gilderoy Lockhart - a könyvben sokkal jobban kibontakozik a személyisége, mint a filmben, sokkal piperkőcebb, sokkal beképzeltebb és sokkal (öntudatlanul) viccesebb. De emellett még a tipikus Potteres dolgok is bejátszottak: Ron humora, Hermione esze, Hagrid és Dumbledore végtelen szeretete, Dursley-ék kegyetlensége... szóval minden. Nem is tudom, mit írhatnék még. A lényeg a lényegben, hogy a Harry Potter jó, a Harry Potter fantasztikus és csodálatos és überkirályságos és aki nem olvasta még az mire vár még? :)

★★★★★★★★★★ (10/10)