Cetin Can Karaduman: Állati színező - Kutyák

Keltsd életre kedvenc kutyáidat az első 3D hatású színezővel!
Valami új és különleges színezőre vágysz?
Ebben a külföldön páratlan népszerűségnek örvendő szórakoztató könyvben a kedvenc kutyáid legyen az akár a cuki beagle vagy az elegáns agár csak arra várnak, hogy kiszínezd őket. Minden egyes kutyánál választhatod a természetes színeket, vagy szabadjára engedheted a fantáziádat, és használhatod az élénkebb árnyalatokat.
Ha már egyszer rákaptál az újfajta színező ízére, kísérletezhetsz a saját színskáláddal a freestyle oldalakon!
Sőt! A könyv végén találsz nyolc kutyafejes oldalt, amelyeket kiszínezhetsz, kivághatod a könyvből, és elkészítheted belőlük saját álarcodat.
Színezésre fel!



Szerintem én már "kinőttem" a felnőtt színezőket, szép volt, jó volt, elég volt, de mégis irreálisan nagy izgalomba jöttem ennek a könyvnek a láttán, mert egyrészt KUTYÁK!!, másrészt pedig kíváncsivá tett, hogy lehet egy színező 3D.

Ez a könyv abszolút visszaidézte a gyerekkorom világát, a régi rejtvényújságokban lévő, számok alapján való színezés hangulatát. Kicsit féltem, mikor megláttam az ábrákat, vajon honnan fogom tudni, melyik kis kockát milyen színűre is kellene színezni, de ezt nagyon jól megoldotta a szerző: egyrészt számokkal látta el a kis kockákat, ezzel kicsit fogva az ember kezét, másrészt minden oldal alján és tetején találunk egy szám-szín skálát: az egyik természetes, a másik élénk színeket tartalmaz, ami alapján az ember ha színez, 3D-s kutyus lesz a végeredmény. Nekem nagyon sokáig nem volt látható, miért is lenne ez 3D, de mikor befejeztem a kutyus kiszínezését, összeállt a kép, és nagyon szuper 3D-s kutyát kaptam. A vizsgaidőszakban ez a színező nagyon jól lelazított, kicsit kikapcsoltam közben és csak színeztem, végül két képet készítettem el, de nálam a színezés amúgy is olyan, hogy egyszerre nem megy sokáig, viszont időről időre előveszem, mikor úgy érzem, túl sok minden gyűlt össze a fejemben. Kipróbáltam a természetes és az élénk színskálát is, én inkább a természetesre szavaznék, bár az élénk is nagyon jó lett, csak kicsit absztrakt. De ez a jó benne, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő színezési technikát.

Egyetlen negatívumot (?) tudnék csak említeni: szerintem érdemes beszerezni egy nagyon sokszínű ceruzakészletre, egy sima 12 vagy 24 darabos nem lesz elég, mert egy színnek akár 3-4 árnyalatát is kell használni egy-egy képhez. De aki tényleg szeretne színezni, annak ez nem lesz gond. :)

Elkészült képeim:

Élénk színekkel színezett Agár

Természetes színekkel színezett Tacskó

INFORMÁCIÓK
Kiadó: Álomgyár
Megjelenés éve: 2016
Oldalszám: 96

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés az Álomgyár Kiadó jóvoltából jöhetett létre