Szőcs Henriette: A hűség kutyáknak való

Hogyan lesz az örökösen másokat pátyolgató, támogató nőből tökéletes szexturista? Adott egy nő, aki elhatározta, hogy boldog lesz. Mert az jót tesz az egészségének. Különben is annyiszor ráfázott már. Nem gyámolítót keres, nincs szüksége senkire, hogy eltartsa, öntörvényű és szabad. Ő választ, hogy kivel, melyik városban és hogyan szexel. Sokat megtud a férfiakról, de még többet magáról. Meg arról, hogy az élet nem egy tündérmese. Ha éjfélkor elveszíted a cipőd, egyszerűen részeg vagy. Szőcs Henriette hősében mindannyian benne vagyunk egy kicsit, azzal a különbséggel, hogy ő meg is teszi, amiket legtöbben nem merünk. Irigyeljük? Lehet. De lehet nincs is miért. Egyetlen hely van, ahol a romantika megelőzi a szexet, az a szótár.



Ez a könyv elég nagy port kavart a molyon már a megjelenése előtt, a feministák körében elég nagy felháborodás övezte, és ez sokakat eltántorított az elolvasásától, de engem pont hogy ez vonzott magához. Hogy nem fél egy kicsit felkavarni az állóvizet, és őszintén kimondja, amit gondol, nem érdekli, hogy kinek nem tetszik.

A történet végtelenül őszinte, teljes nyugodtsággal használ csúnya szavakat, de ezeknek megvan a megfelelő helye és az ideje, nem csak úgy el vannak szórva a történetben. Tetszett a főszereplő személyiségfejlődése, ahogy rájött, hogy nem kell semmilyen férfi lábtörlőjének lennie, és elkezdte felfedezni a saját szexualitását és kihasználni az adódó lehetőségeket. Jó, lehet vitatkozni, hogy az olvasó erkölcsi értékrendjébe belefér-e a főszereplő által végzett tevékenység, de ez már egyéni dolog, ez nem von le a könyv értékéből.


A felépítése nagyon könnyed, átlagosan 1-2 oldalas fejezetekből áll, amik mind valami humoros címmel kezdődnek, és egy szellemes bölcsességgel fejeződnek be. Alapvetően azt kell mondanom, hogy tetszett. Könnyed kis olvasmány volt, egy délután alatt átlapozgatós, annyi, amennyit várunk tőle. Viszont maradéktalanul nem voltam elégedett néhány apróság miatt sajnos.

Az elején nagyon nehéz volt belerázódni az írónő stílusába, érdekes fogalmazásmódja eléggé szokatlan, de miután megszokod, nagyon szórakoztató. A fejezetek kicsit csapongóak voltak, mindig valami általánossággal nyitott, aztán belevágott egy történet közepébe. Inkább egyenes szerkezetet vártam, így ezért kicsit meglepő volt. Viszont ami kiverte nálam a biztosítékot: fészbuk, vájber, szkájp, tripödvájzör, és társai... de most komolyan, a 20. ilyennél azt hittem, hogy elkezd vérezni a szemem és kihajítom a könyvet az ablakon. Nem tudom, hogy nagyon menő akart lenni, vagy csak nem akart jogdíjat fizetni a márkanevek említéséért, de borzasztó volt ez a megfogalmazás. Sajnálom, pedig ettől eltekintve, a többi hibával együtt is megadnám neki a 10 csillagot.

Kedvenc idézetek

Mindegy, a jól viselkedő nők sohasem írtak történelmet.


A jókislányok a mennybe jutnak, a rosszak meg a Four Season'sbe.

Mert a szomszéd füve mindig zöldebb, de néha csak mű.

Vonzzuk egymást, mint asztalon felejtett hús a döglegyeket, végzetesen.


INFORMÁCIÓK
Kiadó: Athenaeum
Oldalszám: 224
Megjelenés éve: 2016

★★★★★★★★☆☆ (8/10)

A bejegyzés az Athenaeum Kiadó jóvoltából jöhetett létre 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése