Paige McKenzie: Sunshine - Megkísértés (Sunshine #1)

Nem ​​sokkal azután, hogy Sunshine Griffith megünnepli a tizenhatodik születésnapját, édesanyjával, Kattel a napos Austinból a ködös, esős Washington állambeli Ridgemontba költöznek. Bár Sunshine örökbefogadott gyermek, mégis igazi bensőséges, anya-lánya kapcsolat van köztük Kattel. Az új otthon azonban olyan sötét és megfejthetetlen érzéseket vált ki Sunshine-ból, amelyekkel nem tud megbirkózni. És bár Kat látszólag nem vesz róla tudomást, Sunshine jól tudja, valami nem stimmel a házzal… A Ridgemontban eltöltött első éjszakán Sunshine apró léptek neszezésére ébred, majd egy kísérteties gyermeki kacajt hall. Másnap mintha minden még félelmetesebb lenne. Kat meg van győződve arról, hogy csak a képzelete játszik a lánnyal. Hogy bebizonyítsa, Kat téved, Sunshine fotókat kezd el készíteni, abban a reményben, hogy dokumentálhatja a házban portyázó természetfelettit. Az új iskolában összebarátkozik Nolan Fosterrel, a a kedves – bár kissé könyvmoly – osztálytársával, akit szintén érdekel a fotózás, és hasonlóképpen érdeklődik a szellemek világa iránt is. Nolan felajánlja Sunshine-nak, hogy segít felderíteni, mi folyik a házban. De amit felfedeznek, jóval több, mint amire számítottak. Sunshine rádöbben, hogy a szellemek az anyját és őt is veszélybe sodorhatják, és az is világossá válik, hogy minden, amit a múltjáról eddig tudni vélt, óriási tévedés.



Ezt a könyvet, mint sok mást is, már évek óta nagyon várom és szeretném elolvasni, mert az eredeti borítója nagyon figyelemfelkeltő. Így mikor megláttam, hogy megjelenik magyarul, örömömben szinte ugráltam. És habár a külföldi borító le lett cserélve, nekem nagyon tetszik a magyar is, nagyon ötletes és jól ábrázolja a könyv hangulatát.

És hát a könyv! Fantasztikus volt, nem bírtam letenni. Imádom az ilyen szellemes, kicsit horroros ifjúsági könyveket, szerintem talán ez a kedvenc műfajom is most már, a YA horror. Miért? Mert nekem a "felnőtt" horror kicsit unalmas, száraz, a félelmetes cselekmény mellett más érdekesség igazából nincs is, csak a szereplők unalmas és lényegtelen élettörténete van benne. Viszont ebben a műfajban van egy alap YA cselekmény, amibe belekeverednek a horrorisztikus elemek, és ezért nagyon élvezhető. Szóval mostantól keresni fogom az ilyen könyveket.

Sunshine története nagyon tetszett, már az elején megkedveltem őt és az anyukáját, nagyon érdekes volt az élettörténetük és a személyiségük is. A cselekmény beindulására nem kellett sokat várni, szinte azonnal érdekesek lettek a dolgok és nem untatott a történet egy percig sem. Végig hátborzongató érzésem volt, amikor Sunshine a házról beszélt, amit tetézett a Sunshine-én kívül megszólaló másik elbeszélő, akinek a céljait és lényegét először nem értettem, ami még félelmetesebbé tette a mondanivalóját. A végkifejlet elég váratlan volt, nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy folytatja ezek után az írónő. :)

Szereplők

Képtalálat a következőre: „girl tumblr”
Sunshine

Képtalálat a következőre: „aimee carrero”
Ashley

Képtalálat a következőre: „mean girls aaron”
Nolan

Kedvenc idézetek

Ez történik, amikor valaki megöregszik? Magányosan üldögélnek, és az összes, évtizedek alatt felhalmozott tudásból csak egy halandzsa marad?

A sebek tengerében az első vágás a legmélyebb.

Fiatalok és ragyogók vagyunk, mígnem az idő múlása el nem pusztítja a bennünk élő fényt.

INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Gabo
Oldalszám: 280
Megjelenés éve: 2016
Eredeti cím: The Haunting of Sunshine Girl
A sorozat következő része: The Awakening of Sunshine Girl
Kedvenc szereplő: Nolan
Utált szereplő: Nincs
Kedvenc jelenet: Mikor Sunshine ráöntötte Nolan-re a csillámport

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Gabo Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése