Victoria Aveyard: Üvegkard (Vörös királynő trilógia #2)

Mare Barrow vére vörös, mint a közönséges embereké, de Ezüst képessége, amellyel parancsolni tud a villámnak, olyan fegyverré teszi őt, amelyet a királyi udvar meg akar szerezni magának. Maven, a herceg, aki elárulta, csalónak bélyegzi Mare-t, de a lány menekülés közben felfedezi, hogy nem ő az egyetlen a fajtájából. Miközben a királlyá koronázott, bosszúálló Maven üldözi Mare-t, ő elindul, hogy megkeresse a többi Vörös-Ezüst harcost, hogy együtt vegyék fel a küzdelmet az elnyomók ellen. Mare azonban halálos ösvényre téved, és az a veszély fenyegeti, hogy pont olyan szörnyeteggé válik, mint akit le akar győzni. Vajon összeomlik a lázadás által követelt áldozatok súlya alatt? Vagy az árulás már mindörökre megkeményítette a szívét?



Az első rész nálam abszolút favorit lett, és már tűkön ülve vártam a folytatást. De mikor kézbe vettem, rájöttem, hogy félek is tőle. Mert nálam általában az ilyen tinidisztópiák a második résznél romlanak el. És itt sem teljesítette az általam szabott elvárásokat a folytatás. :(

Igazából magával a könyvvel nem volt semmi baj, csak már azt unom, hogy minden tinidisztópia-trilógia így épül fel: nagggggyon jó első rész - menekülés és/vagy lázadás a rendszer ellen - még több menekülés és/vagy lázadás és megoldódik minden. Szóval nálam a Vörös királynő olyan magasra tette a mércét, hogy azt megütni... nagyon nehéz lett volna. Ettől függetlenül tetszett a történet ilyenfajta alakulása is.

Olyan szereplőket kedveltem meg ebben a részben, akiket az előzőben utáltam - például Cal-t, és tetszett, hogy megint csak kétségbe vonta az írónő az ítélőképességünket és megmutatta, hogy a legártatlanabb szereplőből is lehet báránybőrbe bújt farkas.

Tetszett, hogy ebben a részben még jobban kibontakozott a vörös-ezüst ellentét, még több betekintést nyerhettünk a két "rassz" világába és kultúrájába, de eközben a szereplőink a határokat feszegették és kezdett összemosódni a két vérvonal.

Szóval összefoglalva mindent, ez a kötet is bővelkedett izgalmakban és meglepetésekben, de nekem a Vörös királynő fantasztikumához képest egy icipici csalódás volt :(

Szereplők

Mare

Maven

Cal

Kilorn

Kedvenc idézetek

Elkezdődött a háború, és fogalmunk sincs arról, hogy mi lesz az ára.

– Nem gondolom, hogy buta vagy. – Valószínűleg ez a legkedvesebb dolog, amit valaha mondtál nekem.

– Ha meghalsz, kinyírlak. Szomorúan mosolygok. – Szintén.

INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Gabo
Oldalszám: 468
Megjelenés éve: 2016
Eredeti cím: Glass Sword
A sorozat következő része: King's Cage

★★★★★★★★☆☆ (8/10)

A bejegyzés a Gabo Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése