Sara Shepard: Toxic (Pretty Little Liars #15)

Toxic is the fifteenth—and second-to-last—volume in Sara Shepard's #1 New York Times bestselling Pretty Little Liars series, also a hit ABC Family original TV show.
High school seniors Aria, Emily, Spencer, and Hanna barely survived their most recent encounter with A. And it's not over yet. . . . The police don't believe that the real A is still out there, but the girls know what—and who—they saw. If they don't track down this final tormentor soon, A will silence them forever.
This penultimate installment of the beloved series is full of juicy scandals, dark secrets, and shocking plot twists that will prepare readers for the jaw-dropping series conclusion in Pretty Little Liars #16.



Hú, hát nem is tudom, mit mondjak (vagyis írjak)... végig nagyon durván izgalmas volt ez a rész, érződik, hogy így vagy úgy, de el kell dőlnie, mi történik a lányokkal, mert ez az utolsó előtti rész. Talán egy kicsit hosszúra nyúlt a sorozat, és voltak benne kevésbé érdekes kötetek is, de összességében még nem tudom elképzelni, mit fogok kezdeni a sorozat nélkül... hiszen több, mint egy éve olvasom Shepard könyveit (lajhár lassúsággal olvasok Kindle-n - vagyis inkább ritkán veszem elő, mert bűntudatom van az "igazi" könyvek elhanyagolásáért) és ez úgy biztos pont volt az életemben: elolvastam egy részt - oké, van még 10. Hát most már a finisben vagyunk, és szomorú vagyok. Furcsa lesz, hiszen idén ér véget a filmsorozat is (amit már gyűlölök, de hiányozni fog) és azért megszerettem Ariát, Spencert, Hannát és Emilyt. Remélem, szép lezárást kapunk a Vicious-ben.

Végre egy kis frissülést érzek a cselekményben, nem játszik már a korábban emlegetett klisé, amiben Shepard egy tök random szereplőre tereli a gyanút, és hirtelen minden nyom hozzá vezet, aztán kiderül, hogy ja, mégse. Ez már tényleg a végjáték, és egyre durvábbak a dolgok. A lányok még mindig kicsit butácskák - én ennyi kín után már gyanakvóbb lennék, de ők kanyar nélkül bevesznek mindent. Ez idegesítő, de így fejlődik a cselekmény. Értem én.

Spoileres rész következik

Az, hogy a rendőrök nem hisznek a lányoknak, a filmsorozatban is idegesített, itt is nagyon rossz érzés volt olvasni, mert szerintem a legborzasztóbb érzés, mikor nem hisznek neked, és majd belepusztulsz, hogy bebizonyítsd, igazad van.

Spencer szála nagyon tetszett, mert örülök, hogy jóra használta a múltját, és elindította azt a bullying-blogot, bár az ő hiszékenysége volt a legrosszabb - hogy bízhat valakiben, akit alig ismer?

Hanna története elment egynek - tetszettek a filmforgatásos dolgok.

Ariának borzasztóan örültem, hogy végre befutott, mint művész, mert megérdemelné már, és remélem, jó sül ki ebből az egészből.

Emily szála pedig... bevallom, azon kibőgtem magam rendesen. Miért kellett megölni Jordant, az egyetlen love interestet, akiben volt egy kis potenciál? Nagyon megviselt.

Összességében: imádtam. És alig várom, mi sül ki ebből az egészből.

Spoiler vége

Szereplők


Kedvenc idézetek

"Social media can expose your pain to a heightened degree. On Facebook, everyone sees what you're going through, not just people who happen to be in the hall when whoever it is tortures you. Everyone can 'like' a mean comment about you. It might make you feel like it's you against the world."

"Every time Amelia opened her mouth, it was to brag. Yesterday at dinner, she'd boasted for a while about how good a sleeper she was."

"Once upon a time, there was a girl whose mind was like a never-ending chess game. Even when she seemed beaten, she always had a plan. Everyone was her adversary – especially the people who adored her most. All she wanted was her pieces to be the only ones left on the board at the end of the game. And she wouldn't stop until she'd won."

★★★★★★★★★★ (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése