Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni (A gyanú árnyékában #1)

A ​​The New York Times No. 1 bestsellerében egy manhattani baleseti sebészt a kisfia szeme láttára ölnek meg egy játszótéren. Öt év elteltével a gyilkos még mindig szabadlábon van. Amikor Laurie Moran férjét brutálisan meggyilkolták, csak a hároméves Timmy látta az édesapja gyilkosának arcát. Az átható kék szempár még öt évvel később is kísérti álmában Timmyt. Laurie-t még nagyobb félelem nyomasztja a gyilkos fenyegetése, amelyet odakiáltott a fiának, miközben elmenekült a helyszínről: Mondd meg anyádnak, ő lesz a következő, utána pedig te jössz. És az asszonynak most ismét gyilkossággal van dolga, ezúttal egy megtörtént, de megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó tévésorozat producereként. A sorozat első részében egy nő húsz évvel korábbi, felderítetlenül maradt meggyilkolása a téma. Az élénk társasági életet élő asszonyt a friss diplomás lánya tiszteletére rendezett gála után megfojtva találták az ágyában. A nagy port kavaró gyilkosság országszerte szerepelt a hírekben, így Laurie biztos benne, hogy az ügy a maga pazar környezetében és az akkori éjszaka vendégeinek közreműködésével sikerre viszi majd a műsort. Ám amikor megkezdik a forgatást Betsy azóta elhidegült barátaival, világossá válik, hogy valamennyiüknek titkai vannak kinek kisebbek, kinek nagyobbak.



Egy kicsit már kezd olvasási válságom kialakulni a krimi műfajt illetően, mert érdekelnek ezek a könyvek, de egy kis sablonosságot érzek és úgy látom, hogy minden krimi egy kaptafára épül. Viszont ebbe a válságba egy kis felüdülést hozott Mary Higgins Clark könyve, ami ugyan krimi volt, de ennél sokkal több is.

Tetszett az egész könyv koncepciója: a sorozat forgatása. Ez adott egy kis plusz löketet a történetnek, és nagyon filmszerűvé, pergővé tette a történéseket. A szereplőket az írónő szerintem jól választotta meg, és jól alakította ki a személyiségjegyeiket, mert sikerült majdnem mindannyiukat megkedvelnem,

Ami még tetszett, az az, hogy elég sok információt tudtunk meg, nem csak unalmas leíró részekből állt a történet, és a szereplők életében mélyebben is elmerülhettünk a különböző fejezetek által. Várom már, hogy mit hoz a folytatás. :)


Szereplők


Laurie és Betsy

Kedvenc idézetek

Oké, Csipkerózsika – mondta élénken. – Ideje felébrednie.

Egy test, egy lélek voltak.

INFORMÁCIÓK:
Kiadó: 21. század
Oldalszám: 302
Megjelenés éve: 2016
Eredeti cím: I've got you under my skin
A sorozat következő része: A Hamupipőke-gyilkosság

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a 21. század kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése