Chuck Wendig: Vészmadarak (Miriam Black #1)

Miriam ​​Black tudja, hogyan fogsz meghalni. És ez pokollá teszi a hétköznapjait, különösen, mivel semmit sem tehet, hogy megakadályozza az előre látott több száz autóbalesetet, szívrohamot, szélütést vagy öngyilkosságot. Csak meg kell érintenie téged, és látja, hogyan és mikor kerül sor az utolsó pillanataidra. Miriam már rég nem próbálja megmenteni az emberek életét, mivel azzal csak beteljesíti a végzetüket. De amikor Louis Darling felveszi a kamionjába, és megrázza a kezét, Miriam előre látja, hogy a férfit harminc nap múlva brutális módon meggyilkolják, miközben az ő nevét ejti ki a száján. Louis azért fog meghalni, mert találkozott vele, és a következő áldozat maga Miriam lesz. Bármivel próbálkozik, Louist nem tudja megmenteni. De ha életben akar maradni, mégis meg kell próbálnia. A remekül megírt Miriam Black regények tévésorozat adaptációja már előkészületben van.



Hú! Ez a könyv aztán igazán vagány volt. Minden volt benne, amire egy jó, lendületes és izgalmas történetnek szüksége van: erős, badass hősnő, érdekes karakterek, érdekes életutak, egy különleges képesség, menekülés és üldözés. Eldobtam az agyam tőle, és már alig várom, hogy mit hoz a folytatás.

Kezdjük a legfontosabbal és legalapvetőbbel, amiről ezzel a könyvvel kapcsolatban beszélnünk kell: a főszereplő, Miriam Black. Ez a csaj teljesen levett a lábamról! Dögös, okos és úgy káromkodik, mint egy kocsis, amit az adottsága miatt meg is értek. Imádtam a narrációját, még ha nem lett volna izgalmas a cselekmény, akkor is simán a hátán vitte volna a könyvet a tíz csillagos értékelés felé.

A becsatlakozó mellékszereplők is érdekesek voltak számomra, a kedvencem Louis lett, de kíváncsi voltam Ashley és Harriet sorsának alakulására is. A cselekmény nagyon szövevényes volt, két nagy szál keveredett össze, és olyan rohamtempóban haladtak az események, hogy egy percig sem unatkoztam.

A regény alapja, vagyis hogy Miriam az emberek érintéséből tudja, mikor és hogy fognak meghalni, nagyon tetszett, igazán egyedi ötlet. Jó volt, hogy az elején az író beleszőtte a monológba ezen képesség szabályait is, mert így nem volt sötétben tapogatózós érzésem és már az elején láttam, hogy milyen jól ki van dolgozva ez a cselekményszál.

Végezetül hatalmas pluszpont a kiadónak, hogy megtartotta az eredeti borítót, bár engem kicsit zavar, hogy Miriam-mel teljesen ellentétes külsejű lány került a címlapra. De ettől függetlenül a grafika zseniális. :)

Szereplők

Kedvenc idézetek

Anyám nagy rajongója a következményeknek, és mindig arról szájal, hogy a bűnökért mindig az eredményükkel fizetünk, mintha egy rossz magból mérgező gyümölcs nőne. Aha, túl sokat ettél? Az falánkság, nesze, egy kis bélrák. Hogy mondod? Kényszeresen sorra dugod a született feleségeket? Hoppá, úgy tűnik, szifilisz rohasztja le a pöcsödet. Sok szerencsét!

Menj, keress egy kedves lányt. Valakit egy szép nyári ruhában. Valakit, aki kisebb rutinnal használja az anya, fasz, baszott és picsa szavakat.

Toxoplasma gondii… toxoplazmózist okoz. A macskaürülékekben található. Rákerül az ember kezére. Van nyers húsban is, és sokszor még a főzést is túléli. A dopaminszinttel baszakodik. Megváltoztatja a gazdatest agykémiáját. Egyesek szerint a parazita maga felelős a „macskás nő szindrómáért”, minthogy átírja az agyat, hogy az illető szeresse a macskákat, sőt falkát gyűjtsön belőlük.

Információk:
Kiadó: Fumax
Oldalszám: 300
Megjelenés éve: 2016
Sorozat: Miriam Black
A sorozat következő része: Mockingbird

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Fumax Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése