100 magyar népmese

A ​​Magyar népmesék sorozat valódi kulturális kincsünk: ezeken a meséken több generáció felnőtt már, a sorozat zenéje, a főcím ágról ágra szálló madara mindannyiunk közös élménye és emléke. A történetek valódi családi mesék, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez népmesei hagyományunkat. A 100 magyar népmese kötet egyedülálló gyűjtemény, amelyben a sorozat valamennyi darabja helyet kapott, s amelynek éppen ezért ott a helye minden család könyvespolcán. A Magyar népmesék sorozat 1977-ben született Mikulás Ferenc ötletéből. A Kecskeméti Filmstúdió vezetője és a sorozat rendezője, tervezője, Jankovics Marcell elhatározták, hogy az egyes epizódokban az adott tájegység népművészeti motívumait, viseletét és tájnyelvét jelenítik meg. A sorozat zenéjét az autentikus népdalelemeket saját dallamokkal elegyítő Kaláka együttes írta. Az így létrejövő képi, zenei és szövegvilágnak köszönhetően a Magyar népmesék népszerűsége több mint három évtized múltán is töretlen.



Abszolút egyetértek a fülszöveggel - ennek a könyvnek tényleg ott kell lennie minden család könyvespolcán. Mert ez a súlyos kis könyvecske egy egész mesevilágot rejt magában, ami kitűnő szórakozást nyújthat mindenkinek, kicsiktől a nagyokig.

Én magam a Magyar Népmeséken nőttem fel, legalábbis a DVD-változaton, és minden nap elvarázsoltan néztem a mesés, színes illusztrációkat, amelyek érdekesebbnél érdekesebb történeteket vonultattak fel előttem. Volt olyan mese, amit 10-15-ször is láttam, annyira tetszett. Így mikor felütöttem ezt a könyvet, gyerekkorom világa elevenedett meg a szemem előtt, pontosan ugyanazok az illusztrációk, ugyanazok a történetek! Fantasztikus. Ez a könyv jó lesz anyának nosztalgiázni, a gyermeknek pedig új meséket megismerni. Ezért ajánlom mindenkinek, mert az egész családnak szórakozást nyújthat. :)



INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Alexandra
Oldalszám: 382
Megjelenés éve: 2015

★★★★★★★★★★ (10/10)


A bejegyzés az Alexandra Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése