W. W. Hallway - A bíbor lakosztály

A lelkes és tehetséges újságírólány, Joanna Chandler egy bulvárlapban ír szerelmi jó tanácsokról és szexpraktikákról, miközben a címlapra jutásról ábrándozik. Amikor váratlan lehetőséget kap arra, hogy az első oldalon tudósíthasson egy botrányszagú előadásról, bomba sztorira számít. A nagy durranás azonban elmarad, reményeit romba dönti hűtlen partnere, életébe pedig berobban egy lenyűgözően vonzó, szellemes, ám bosszantó ismeretlen. Ryan Hill. A nem hétköznapi szexuális szokásokat kutató kultúrantropológus a nőkről vallott nézeteivel alaposan magára haragítja a lányt, aki ráadásul az állását is majdnem elveszíti miatta. Mégis vele kell oknyomozó riportra szövetkeznie, hogy aztán kalandozásaik során a férfi furábbnál furább erotikus klubokba csábítsa. Yana egyre mélyebbre merül a szenvedély birodalmába, feltárul előtte Ryan komor múltja, és súlyos titkok közelébe jut. Köztük a legveszélyesebb: mit rejt valójában a bíbor lakosztály?



W. W. Hallway első könyve, a Sebző vágyak óriási kedvenc lett nálam, így szinte ugrándozva tapsikoltam, mikor megláttam, hogy érkezik a következő kötet. És szerencsére nem kellett csalódnom, ismét kedvencet avattam.

Az írónő nagyon sokat fejlődött az első könyv óta, ez a kötet már egyáltalán nem hajaz a Szürke ötven árnyalatára, a hangvétele és cselekménye egészen egyedi, amilyennel nem fogunk találkozni egy random erotikus könyv felütése közben. A legszembetűnőbb különbség talán a főhősök, Ryan Hill és Yana személyiségéből adódnak. Ugyanis itt is megjelennek a sötét múltbéli titkok és rejtélyek, amik az erotikus irodalom lerázhatatlan béklyóinak tűnnek, de! Ryan nem egy társadalmilag elszigetelt multimilliomos, aki elérhetetlen, de hihhhhetetlen módon a főhősnő egyből megtalálja vele a közös hangot. Ryan a munkáján kívül egy teljesen hétköznapi pasi, hétköznapi barátokkal, hétköznapi házban élve, hétköznapi autót vezetve. Yana pedig erős főhősnő, nem az a tipikus erotikusregény-főszereplő, akiben semmi érdekes nincs, kivéve a szubmisszív hajlam. Szóval frissítő érzés volt belekóstolni egy ilyen új, nem lerágott csont történetbe, és minden percét imádtam.

Hallway rendkívül csípős humorral írta meg ezt a történetet, szinte végig nevettem Yana beszólásait és a Hill-lel folytatott párbeszédeit. De azért érintett komoly témákat is, főleg a feminizmus és a családon belüli erőszak témáját, és a Szürke ötven árnyalata bújtatott ócsárlásával felhívta a figyelmet egy egészséges szub-dom kapcsolatra, vagyis óvatosságra intette a nőket, akik a Szürke által felállított példa miatt beleugranának egy ilyen, rossz alapokra fektetett kapcsolatba. A cselekményről erős spoilerezés nélkül nem lehet mit mondani, csak annyit, hogy nagyon váratlan, nagyon fülledt és nagyon-nagyon izgalmas. :)

Ja, és a borító! Nagyon imádom. Az előző résznél is tetszett, de így együtt iszonyú jól néznek ki. Alig várom, mit tartogat számomra a harmadik könyv. ^^

Egyetlen kivetnivalót találtam a könyvben, de ez is csak egy apróság, amire talán az írónőnek érdemes odafigyelnie a későbbiekben - a túlzott "magyarság". Az álnévből és a külföldi szereplőkből, helyszínből arra következtetek, hogy az írónő célja az ebbe a világba való beolvadás. Viszont néhol egyértelműen felismerhető, hogy az írónő magyar, mert olyan... túl magyaros, túl tájszavi kifejezésekbe botlottam, amik kicsit zavaróak voltak. De hát ennyi legyen a legnagyobb probléma.

Szereplők

Kedvenc idézetek

Szemétség a sorstól, ha egy szép nő gonosz, sokkal egyszerűbb lenne, ha a lélek rútsága kiülhetne az arcokra, akkor azonnal tudnánk, kivel állunk szemben.


Ha nem akarjátok, hogy a kutya behozza a vendégség közepébe a spankingszettet a hálószobaszekrényetekből, olyan tárgyat használjatok, ami minden háztartásban gyanú felett áll. Hubert ezért imádja a papucsot. Olcsó, mindig kéznél van, és nem tűnik fel a repülőtéri ellenőrzésnél, mint a dildóvégű kiskorbács.


– Ha valaki imádja, hogy fenekelik, tessék ütögetni és kész. Mire jók ezek a rossz diáklány, szigorú tanárbácsi meg hanyag titkárnő, tekintélyes főnök úr szerepek? – Segítenek, hogy ne kelljen szégyellni a vágyaidat.

INFORMÁCIÓK
Kiadó: Art Nouveau
Megjelenés éve: 2015
Oldalszám: 432
Műfaj: erotikus

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés az Art Nouveau kiadó jóvoltából jöhetett létre

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése