Sztaniszlav Belkovszkij - Putyin - az ember, aki nem létezett




A világ egyik legnagyobb hatalmú emberének igazi arca kendőzetlenül, tényekkel, érzékenyen igaz állításokkal. 

Sztanyiszlav Belkovszkij hazájának egyik legismertebb politikai elemzője, aki az elmúlt években számos magasrangú politikus tanácsadója volt. Könyve, az érintett kényes témák, kritikus hangvétele és vitatható álláspontja miatt ez idő szerint nem jelenhet meg Oroszországban, míg a világ számos más pontján a magyar kiadással egyidőben kerül az olvasókhoz. A legtöbb Putyin életrajzzal ellentétben, Belkovszkij nem kizárólag Putyint, a politikust, de a megkövült álarc mögött megbújó magánembert is megmutatja, aki nélkül a szerző szerint nem érthetjük meg Oroszország jelenét.


Már régóta szeretnék egy könyvet olvasni Putyinról, mert mindig is kíváncsi voltam, miért olyan rejtélyes ez az ember, akit néhanapján látni a tévében. Ahogy ránézel, olyan erős, olyan tekintélyt parancsoló a kisugárzása, és olyan megfejthetetlen. Szóval elég rejtélyes embernek tűnt számomra, így örültem, mikor az Athenaeum Kiadó jóvoltából kézbe vehettem ezt a kötetet, mert így lehullhatott előttem minden lepel Vlagyimir Putyinról.

Vlagyimir Putyin 2006-ban

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin 
(1952. október 7.- )

2000–2008 között az Oroszországi Föderáció sorrendben második elnöke, 2008 májusától kormányfője volt. A 2012. március 4-én megtartott orosz elnökválasztás első fordulójában aratott fölényes győzelme eredményeként a harmadik elnöki ciklusára tért vissza a Kremlbe. A Forbes magazin 2013-as felmérése szerint a világ legbefolyásosabb embere. (forrás: wiki)





Nagyon tetszett a könyv, habár nem igazán rajongok a történelemért, és az első pár fejezet egy kicsit száraz, történelemkönyvszerű volt, utána már izgalmasabbá vált. Rengeteg érdekesség, háttér-információ megbújt ebben a könyvben, szóval akit érdekel ez a téma, annak mindenképpen ajánlom. Sok érdekes dolgot megtudtam Putyinról, örülök, hogy elolvastam ezt a kötetet.

Kedvenc idézetek

"A történelemben mindig az történik, aminek meg kell történnie."

"Putyin egyáltalában nem macsó és nem hősszerelmes szerető. Putyin – bizonytalan szexualitással bíró, nemi értelemben magányos lovag."

"A politika, különösen a nemzetközi, gyakran arra készteti az embert, hogy elfelejtse a „tisztesség” szót."

"2013 júniusában Putyin hivatalosan bejelentette, hogy megszakítja a kapcsolatait Ljudmilával, a feleségével, akivel a válás pillanatáig gyakorlatilag már tizenöt éve nem élt együtt."


INFORMÁCIÓK:
Kiadó: Athenaeum
Megjelenés éve: 2014
Oldalszám: 384 oldal
Eredeti cím: Путин: Цялата истина за стопанина на Кремъл 

★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés az Athenaeum Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése