Sara Shepard - Pretty Little Secrets (Pretty Little Liars #4,5)



IT’S SO MUCH MORE FUN TO BE NAUGHTY. —A
An exciting addition to Sara Shepard’s #1 bestselling Pretty Little Liars series, Pretty Little Secrets is a collection of four all-new Pretty Little Liars novellas contained in one fabulous book. Aria, Hanna, Emily, and Spencer have been hiding these scandalous stories since winter break of their junior year.

Rewind to a winter break no one has ever heard about. Alison’s supposed murderer is in jail—but the Liars just can’t stay out of trouble. Hanna’s desperate for a very personal session with her gym trainer. Emily is number one on Santa’s naughty list. Aria’s old flame from Iceland is about to land her in hot water. And Spencer’s resorting to some backhanded tactics to get what she wants. Poor, naughty, little liars. They should have known to be nice—because A is always watching.

Azzal vitatkozhatnánk, hogy mennyire kellett ez a könyv, mennyire volt értelme megírni, de hát legalább így is egy résszel tovább élvezhetem az egyik kedvenc sorozatomat, szóval meg van bocsátva. Az alapötlet, hogy ez a kötet a négy lány téli szünetéről (karácsonyáról, szilveszteréről szól) és nekem alapvetően tetszett, egy-két dolgot leszámítva. Viszont kíváncsi leszek, hogy fognak illeszkedni a téli szünet eseményei a következő történetbe, mert én valahogy nem tudom elképzelni, hogy, mint általában a kiegészítő köteteknél, még csak említést sem tegyenek róla. No mindegy, ez nemsokára kiderül, ugyanis mindjárt neki is állok a következő kötetnek, a Wicked-nek. :)

A bejegyzés innentől spoilereket tartalmaz a sorozat előző köteteire és erre a részre nézve

Szóval mint már korábban említettem, a könyv négy részre van felosztva, mindegyik az egyik lány téli szünetét meséli el. Ezeket a történeteket külön elemezném. :)

  • Hanna: nos összefoglalva Hanna anyja elköltözött külföldre, így az apja és az új családja beköltöztek a Marin házba. Ehhez a szomorúsághoz még jön az is, hogy Hanna pasija, Lucas elutazik a szünetre, így Hanna egyedül marad. Szóval beiratkozik egy fitnessprogram-szerűségbe, főképpen az edző miatt, akiért egy másik lánnyal verseng. Nekem nagyon tetszett ez a rész, főleg amilyen megoldást Hanna kieszelt, hogy megszívassa Dinah-t. A Kate-es történethez pedig nincs hozzáfűznivalóm, nyilvánvaló, hogy kell egy ilyen rendkívül negatív karakter is a sorozatba, de nagyon idegesítőőő.
  • Emily: Emily története nekem annyira nem volt hú de érdekes, de azért egy-két helyen jót mosolyogtam rajta: szóval a lényeg, hogy Rosewoodban elkezdenek eltűnni a karácsonyi dekorációk és ezzel három lányt gyanúsítanak, akik a plázában dolgoznak, ezért Emily anyja elküldi Emilyt, hogy ő is jelentkezzen oda dolgozni, és adnak neki egy iPhone-t, hogy tetten érhesse a lányokat. Ezért a részért nem voltam annyira oda, bár amúgy sem a kedvencem Emily.
  • Aria: Na jó, hát ezen rendesen kiakadtam...Aria egyedül volt otthon és egyszer csak megjelent a volt izlandi pasija, Hallbjorn, akinek zöldkártyára volt szüksége, ezért összeházasodtak...Hát, oké, nekem ez nem igazán tetszett, mondjuk lehet azért, mert vérbeli Ezria shipper vagyok. De hát végül is jó véget ért az egész, bár még mindig kicsit fura, ha rá gondolok.
  • Spencer: Ezt a részt egyben daráltam le, tetszett. Az egész Spencer és Melissa versengéséről szól egy fiú miatt, akiben végül mindketten csalódnak, ezért összefognak, hogy bosszút álljanak rajta. Nagyon remélem/reméltem, hogy ez a nagy testvéri összetartás a jövőben is meg fog mutatkozni, mert én nagyon szeretem őket együtt.
Egy szó, mint száz, szerintem jó volt ez a kis könyv, és még mindig nem tudok többet mondani a sorozatról, mint hogy imádom, és nem akarom, hogy véget érjen.

spoiler vége

Szereplők

a lányok (Spencer, Aria, Emily, Hanna)

Hallbjorn

Melissa Hastings

Lucas Beattie

Colin

Kedvenc idézetek
//*
"Thanks to me, Hanna’s about to fall so far down the food chain she’ll never be able to claw her way up. Aria’s love life is going to get a whole lot messier. Emily will break her mother’s heart into a million pieces. Spencer will destroy her family, once and for all. And soon enough, Ali won’t be the only one in Rosewood to die tragically and too young. Sound harsh? Well, what can I say? These bitches ruined my life. And I believe in an eye for an eye. Or in my case, their lives for mine."

"You have to fight for what you want."

""I wanted Christmas to be extra-special this year. Because of everything we’ve all been through. Because of you and that A girl. Because of Alison.” 

When she looked up, her eyes were wet, which made Emily tear up, too. “I know how much she meant to you,” Mrs. Fields said in a choked voice. “I know how hard it’s been to accept she was . . .” She trailed off, not daring to say the word murdered . “And the thought that it was someone we knew, someone so close to all you girls . . . I couldn’t bear the idea that it could have been you instead. Your dad and I are just so grateful that you’re here. I just wanted to make sure you knew that.” 
Emily moved from the counter to the seat next to her mother and placed her hand lightly on her wrist. “I don’t need a ton of gifts to understand that.""

"“Speaking of which, there’s a girl at church you should meet.” Mrs. Fields paused from untangling two ornaments made out of Popsicle sticks. “She leads one of the youth groups. I’ve told her all about you. She has very short hair,” Mrs. Fields added meaningfully. 
It was amusing how, according to Emily’s mother, girls with short hair must be gay."

"All’s fair in love and war."

"Tsk tsk. These liars deserve coal in their stockings—or worse. Luckily I’m here to make sure they get what’s coming to them."

★★★★★★★★★✰ (9/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése