John Cure - A gonosz új arca

A holtak visszatérhetnek az élők világába? 

John Marllow, a Véres Casanova néven ismert pszichopata, brutális kegyetlenséggel erőszakol meg és mészárol le nyolc nőt. A sorozatgyilkos végül az FBI elől menekülve egy elhagyatott házban öngyilkosságot követ el. Csakhogy a vérfürdő közel húsz év múlva újra kezdetét veszi, mindössze azzal a különbséggel, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett szexuális indíttatású gyilkosságok áldozatait immáron az Interneten keresztül hálózza be a gonosz ragadozó. Joseph Church, a feltörekvő író régi álma válik valóra, amikor megjelenő új regénye végre nagy sikert arat, azonban ezzel egy időben a felhőtlenül boldognak látszó házassága kártyavárként omlik össze. Eddiet, a rémálmokkal küzdő kamaszfiút megtalálja az első szerelem. Felhőtlen, boldog szárnyalását viszont egy a túlvilágról érkező gonosz szellem árnyékolja be, aki egyre jobban az irányítása alá vonja a fiút. Gemsi, a fiatal és agilis nyomozónő hosszú éveket töltött az FBI fedett ügynökeként a maffiába beépülve. Mégis a legveszélyesebb küldetése most vár rá, amikor az Interneten ismerkedő sorozatgyilkosnak akar csapdát állítani. Csapatával úgy vélik, egy másolós gyilkos nyomában vannak, azt nem is sejtik, hogy a gonosz lelkek is visszatérhetnek az élők világába. John Cure új könyve az élethű szereplőivel, hátborzongató hangulatával és lebilincselő történetvezetésével ismét a misztikus pszichothrillerek legjobbjai közé tartozik.


Már a fülszöveg elolvasása után nagyon izgatott lettem emiatt a könyv miatt, mert, mint szerintem mindenki, én is imádom az izgalmas, nem hétköznapi történeteket, amikről ordít, hogy nem, én nem állok be a sorba, és leszek a 857365. sablontörténet, ami mindenkinek már a könyökén jön ki. És John Cure könyve pont ilyen. Már a borító, a cím és a fülszöveg első pár mondata is rendkívüli izgalomba hozza az olvasót, és előrevetíti, hogy itt nem fog unatkozni. Sőt! Rettegni fog, meg fog kérdőjelezni mindent, amiben eddig hitt és még többet akar majd John Cure könyveiből. Engem megvett kilóra, tűkön ülve várom már a következő könyvét, illetve hogy hozzájuthassak az előzőhöz. :)

Ritka az olyan könyv, amit két nap alatt darálok le, de ez tipikusan az a könyv volt. Egyszerűen rabul ejtett, nem tudtam letenni. Olvastam itthon, a buszon, az iskolában órákon, szünetekben, szalagavatós énekpróbán éneklés közben, egyszóval mindig, amikor sikerült egy-két percet elcsalnom, ezt a könyvet bújtam. Valamiért úgy érzem, hogy megérintette a lelkemet, teljesen hozzám szólt.

A cselekmény roppant izgalmas, az alapötlet nagyon egyedi. Mindig is érdekeltek a hasonló "tabutémák", a gyilkosok gondolatai, a lélekvándorlás és egy nyomozás részletei, és ebben a könyvben pont ezeket az elemeket találtam. Nagyon tetszett, hogy a szempontok gyakran váltakoztak, a szerző beiktatott pár fejezetenként visszaemlékezéseket, régi naplóbejegyzéseket, így a múlt és a jövő egyszerre haladt. Az is nagyon jó ötlet, hogy néhány fejezet ugyanazzal a szóval ért véget, ahogy a következő kezdődött, ez fokozta a feszültséget.

A szereplőket nagyon megkedveltem, a kedvencem Gemsi és Joseph Cruch lettek. Nagyon örülnék neki, ha lenne a regénynek folytatása, amiben mondjuk Gemsi egy új ügyet göngyölít fel, és valamilyen úton-módon megemlítik Josephet is. De ez csak ábrándozás. :)

Ez a könyv egyszerűen maga a tökély! Imádom, az biztos, hogy a kedvenc könyveim között kiemelkedő helyet foglal el. És hogy van-e bármi hiba is ebben a könyvben? Nos, néhol a helyesírás, azon még lenne mit javítani. Viszont tekintve, hogy ez a debütáló Mogul Kiadó első könyve, szerintem ennyi még bőven belefér. :)

Tényleg őszintén mondom, hogy mindenképpen el kell olvasnotok ezt a könyvet. Annyira fantasztikus, félelmetes és mélyre hatoló, megismerhetitek belőle egy ember sötét oldalát és olyan kalandokat élhettek át a történet főszereplőivel, amikről álmodni sem mertetek volna.

Szereplők

Gemsi

Agatha Chruch

Joseph Church

Eddie Church


Kedvenc idézetek

"Miért gondolják az emberek, hogy aki ártani tud nekik, az úgy néz ki majd, mint a filmek rosszarcú negatív szereplői? Az igazán könyörtelen szociopaták pontosan olyanok, mint a szomszéd srác. Kedves, megnyerő, intelligens és legtöbbször jól képzett. Választékosan tudnak kommunikálni, így a környezetük hamar megbízik bennük. De valójában lelketlen, érzelemmentes, ravasz emberek."

"– Ezeknek a lányos szülőknek van valami fura defektjük. El vannak tájolva a világ dolgaival. Ha este akarsz kimaradni a lányával, akkor irgum-burgum, meg húzzák a szájukat. De egy délutáni pár órás közös lógás már nem igazán zavarja őket. Komolyan úgy csinálnak, mintha nappal nem állna fel a fasz."

"Csak egy pillanat, azt mondják. Csak annyi, amíg egy szív megérinti a másikat."

"Akkoriban tizenhét voltam, és ez volt az egyetlen hely, ahol kiszolgálták piával a magamfajta kölyökgólyákat. Szipuztunk, amikor meg volt tallér fűre, akkor azt szívtuk. Persze szívtunk mi, amit csak lehetett, csavarlazítótól az egészségügyi oldóanyagokig mindent. Szívtuk volna a csapos farkát is, ha attól tutira bekábulunk."

"Nem akart védekezni. Érezni akarta a tüzet, a perzselő szenvedélyt, és legfőképpen érezni akarta a vágyat, amely csak neki szólt. A csókot, amely gyengéden harapva kér, a forró nyelvet, mely édesen tolakszik. 
Érezni a bőr finom illatát, a levegő vibrálását. Amikor minden csók a szívbe mar és apró áramütések gyengítik a testet. A gyenge test pedig nem áll ellen…Odaadó, remegve érez és forrón viszonoz. Akarja a pillanat gyönyörét, megrekedve a múlt és jövő peremén. Kizárva teret és időt. 
Csak ők együtt: a férfi és a nő."


INFORMÁCIÓK:

Kiadó: Mogul
Megjelenés éve: 2015
Oldalszám: 328



★★★★★★★★★★ (10/10)


A bejegyzés a Mogul Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése