Ten Questions Booktag




1. Melyik az első könyv, amit olvastál?


Juj, ez egy nehéz kérdés. Anyukám sok mesét olvasott nekem. De amit úgy igazából saját akaratomból, csak úgy olvastam először az a Karcsi és a Csokigyár Roald Dahl-tól.


2. Melyik az a filmadaptáció, ami jobb lett, mint a könyv?


Nem sok ilyen van, de szerintem erre a megfelelő példa a Narnia, legfőképpen az Oroszlán, a boszorkány és a Ruhásszekrény.

3. Ha egész életedben csak az egyiket olvashatnád, melyik lenne az: ebook vagy rendes könyv?

image

Jézusom!! :D Rendes könyv.

4. Olvasni a tengerparton vagy olvasni fent a hegyen egy kunyhóban?


A tengerparton. :)

5. Melyik a kedvenc írásjeled?


6. A legidegesítőbb nyelvtani hiba?

image

Nem is tudom...Egyszer olvastam egy Harry Potterrel foglalkozó könyvet és Tom Denem nevét végig Tom Denimnek írták.. :D

7. Melyik az a könyv, amit még nem olvastál, és szégyelled?


Jane Austen könyvei

8. Melyik az a könyv, amit olvastál, és szégyelled?


Alina Reyes - A hentes

9. Melyik könyv elolvasását ajánlod mindenkinek?


A. O. Esther - Gombnyomásra

10. Ha lesznek gyermekeid, mennyire fogsz beleszólni abba, hogy mit olvassanak?

Ez nehéz kérdés...nyilván nem fogom a kezükbe adni a Szürke ötven árnyalatát, vagy egy Camilla Lackberg krimit, viszont nem fogom nekik megszabni, hogy például nem olvashatják a Harry Pottert vagy az Éhezők viadalát, ha azt szeretnék. Persze a megfelelő életkorban. Attól, hogy esetleg vannak benne véres jelenetek, még nem veszít a könyv az értékéből. Sokkal erőszakosabb dolgokat látnak a tévében. Ráadásul a könyvek nagyon nagy tanulságokat tudnak hordozni, szóval semmiképpen nem fogom kitiltani a házból az ifjúsági irodalmat. Szerintem sok szülő ott követ el hibát, hogy azt mondja a gyermekének, hogy a "hülye Harry Potter" helyett inkább olvassa a kötelező olvasmányokat. A kötelező olvasmányoktól nem fog a gyerek könyvmollyá válni, csak megutálja az olvasást egy életre. Önmagának kell kitalálnia, hogy milyen könyvek érdeklik, és milyenek nem, ebbe nem fogok beleszólni, de természetesen segíteni fogok neki: ha például tetszett neki a Harry Potter, keresek egy ahhoz hasonló könyvet. Azon kívül, hogy odafigyelünk arra, hogy ne kerüljenek sértő tartalmú könyvek a kezébe, egy szülőnek sem szabadna megszabnia, hogy mit olvasson a gyermeke.

1 megjegyzés: