Kalapos Éva: D. A. C. 2. - Rázós utakon (D. A. C. #2)

kalapos-eva-dac-razos-utakon-pdf



Jaj, ezek a fiúk!
A D.A.C. létrejöttével Flóra körül lassan rendeződnek a dolgok, de Márk még mindig tartogat meglepetéseket a számára. Bár először úgy tűnik, minden a lány reményei szerint alakul, a fiú hirtelen furcsán kezd viselkedni, mintha rejtegetne valami sötét titkot Flóra elől… Eközben a Fellegi családban is tovább bonyolódnak a dolgok: Geri viselkedése egyre aggasztóbbá válik, gyakran tűnik el ismeretlen helyekre, gyanús alakok társaságában. És mindennek a tetejébe Flóra múltjából felbukkan egy rég látott ismerős, Dani is, hogy mindent összekuszáljon. Még több szerelem, még több rejtély és még több barátság vár ebben a kötetben!




Én és a könyv

Ha olvastátok az első részről szóló értékelésemet tegnap, akkor tudhatjátok, hogy habár találtam egy-két kivetnivalót az első kötetben, összességében mégis tetszett, és izgatottan vettem kézbe a folytatást is.

A történetről

Az előző kötetben lezajló események folytatódnak, sok mindenre fény derül és tovább bonyolódik a cselekmény. A könyvben felbukkan egy új, izgalmas szereplő, Halász Dani, aki üde színfolt a regény történetében. A szereplők nagy változáson mentek keresztül, mindegyik karakter fejlődött, ami miatt nekem a Rázós utakon jobban tetszett, mint az Egy új élet. Ez is bizonyítja, hogy érdemes folytatni a sorozatot.

Kedvenc idézetek

"…én aztán minden titkot tudni akarok, és addig ások, amíg meg nem találom, amit keresek, sokszor azzal sem törődve, hogy éppen fájdalmat okozok vele valakinek"

"-[…]A barátom vagy, az a dolgom, hogy akkor is melletted álljak, ha mondjuk te meg ez a Dani gyerek kinyírtatok valakit, és elhantoltátok a suli kertjében."

"Ákosnak van igaza, tényleg szuperhős-komplexusom van, és esküszöm, egyre jobban együtt érzek Katniss Everdeennel."

"Amikor annak idején meséltél Coryékról, azonnal tudtam, hogy pont olyanok, mint a régi sulim „menő” csajai: attól érzik magukat felettünk állónak, hogy lépten-nyomon szexelnek, mert azt hiszik, a fiúk szeretik őket, pedig csak szórakoznak. És a legszomorúbb, hogy a lányok nem látják ezt, mert olyan erős bennük a szeretvágy, hogy inkább mindenkinek lefekszenek, csak valaki foglalkozzon velük"

"Néha azon gondolkodom, milyen gyenge kis próbálkozásaink vannak,
hogy felhívjuk magunkra a figyelmet, és ez csoportosan sem kevésbé szánalmas, mint egyedül (sőt), de akkor is könnyebbség, hogy ott vagyunk egymásnak."

Összességében

Bár már említettem, hogy kinőttem a tini(regényes) korszakomat, mégis meg kell említenem a sorozat tanító célzatát, ami miatt szerintem minden tizenévesnek el kellene olvasnia. Jó lett volna, hogy évekkel ezelőtt a kezembe adta volna valaki ezt a könyvet. :)

★★★★★★★★★★ (10/10)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése