C. S. Lewis - Az ezüst trón (Narnia Krónikái #6)



Narnia birodalmának titokzatos történetét hét kötetben mondja el a világhírű angol szerző, C. S. Lewis, ezek közül az elsőt, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény címűt vitte filmre a Walt Disney Pictures és a Walden Media.

A Narnia Krónikája a Jó és Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Ám legyenek az ütközetek akár a lélekben, akár a harcmezőn: minden összecsapás meghatározó erejű.

Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Kalandos utazás ez a fantázia birodalmában, ugyanakkor a legmélyebb valóságban. Kiadónk sorozatban jelenteti meg a rajzokkal illusztrált hét kötetet. Sorozat ez, melyben minden mű önmagában is teljes egész, önállóan is lenyűgöző olvasmány. Lépj hát be az Alsó Világba és keresd velünk az elveszett herceget.

A NARNIA KRÓNIKÁINAK HATODIK KÖTETE:
Az ezüst trón

Narnia… ahol az óriások szabadon kószálnak… ahol gonosz varázslat és bűbáj uralkodik. Zord, hideg télben indul útnak két embergyerek, s egy különös lápi lény. Nincs senki Narniában, aki a segítségükre sietne, a király messzi vizekre hajózott, s egy gonosz kígyó az összes bátor szívű lovagot elpusztította már.
Elmondhatatlan veszélyeken és sötét, mély barlangokon át tör előre a barátok maroknyi, nemes csapata, kiknek egyetlen célja a fogságban tartott herceg kiszabadítása. De vajon hol találnak rá? A föld felett? A föld alatt? Eljutnak Lennvilágba is, ahol a gonosz a leggyönyörűbb és leghalálosabb arcát mutatja meg.

Ez az egyik olyan könyv a sorozatban, ami a kedvencemmé vált. Hogy miért? Lehet az oka az új szereplőgárda, az alapsztoritól való elrugaszkodás, vagy az, hogy a filmadaptációkból ismertem már három történetet, ezt viszont nem, és így meglepetésként ért.

Habár jót tett a történetnek a vérfrissítés, mégis hiányoznak a régi szereplők: Lucy, Edmund, Susan és Peter beírták magukat a szívembe, és bár A hajnalvándor útja óta lényegesen jobb színben tűnik fel Eustance, mégsem az igazi a történet a Pevensie-gyerekek nélkül.

Kíváncsian, és egy kicsit szomorúan várom, mit hoz számomra a befejező kötet, mert azért, néhány hiányosságtól eltekintve, nagyon a szívemhez nőtt ez a sorozat. Meg fogom őrizni ezeket a könyveket, hogy ha lesz gyermekem, a kezébe adjam. Így, idősebb fejjel már nehéz elveszni Narnia varázsában, de biztos vagyok benne, hogy neki nagyon fog tetszeni.


Kedvenc idézetek

"Bármennyire fáradt vagy, kell némi bátorság ahhoz, hogy besétálj egy óriás házába."

"Mindig nézzük a dolgok jó oldalát – mondta Borongány – Ha sziklamászás közben kitörjük a nyakunkat, nem fulladunk bele a folyóba."

"A sírás jót tesz, legalábbis, amíg tart. De előbb-utóbb abba kell hagynunk, akkor pedig nincs mese, döntenünk kell, hogyan tovább."

"Érdemes elnémulni, ha nem akarod, hogy kiderüljön, mennyire félsz. A hangod mindig elárul."


★★★★★★★★★★ (10/10)

A bejegyzés a Harmat Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

Kapcsolódó linkek:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése