Harry Potter Hét #5 nap - Mi történt a szereplőkkel a könyvek után?

A Harry Potter hét azért jött létre, mert szerintem soha nem elég Rowling csodálatos világából. Ez lesz az első Harry Potter hét, ami teljes egészében, csak és kizárólag az első kötetet és filmet, a Harry Potter és a Bölcsek Kövét tárgyalja. Mivel most olvastam újra a könyvet, gondoltam, hogy jó lenne egy pár extrát összegyűjteni. Nem biztos, hogy mindenkinek fogok tudni újat mondani, de akik nem tudnak angolul, azoknak biztosan. :) Remélem, tetszeni fog!



A Harry Potter hét augusztus 11-én kezdődik, és pontosan egy hétig fog tartani, tehát 17-én fejeződik be. 

Már csak két nap van hátra a Harry Potter hétből, és remélem, hogy jól szórakoztatok! Habár rengeteg munkát fektettem mind az adatok összegyűjtésébe, mind a fordításba, mind a szerkesztésbe és persze a megfelelő képek felkutatásába, azért élveztem ezt a folyamatot. Nekem a Harry Potter körül forog az életem egy része, és öröm volt új dolgokat megtudni a szereplőkről. Habár a hét az első kötetről, a Bölcsek kövéről szól, mégis találtam egy jó kis gyűjteményt, amit meg szeretnék osztani veletek. Arról szól, hogy mi történik a szereplőkkel a könyvek végetérte után.
Forrás: BuzzFeed
Aki nem látta az összes filmet/nem olvast az összes könyvet, annak sajnos nem ajánlom a továbbolvasást, ugyanis spoileres!
~


Harry, Ron és Hermione felkerülnek egy-egy csokoládé béka kártyára.

Harry, Ron, and Hermione became memorialized in Chocolate Frog cards.


Kingsley Shacklebolt lett a Mágiaügyi Miniszter, és mindenki, aki részt vett a Roxforti Csatában, Auror lehetett a R.A.V.A.S.Z letétele nélkül.

Kingsley Shacklebolt became Minister for Magic.
"Kingsley lett a Mágiaügyi Miniszter és természetesen Harryt akarta az auror-osztály élére helyezni... A Mágiaügyi Minisztérium korrupciómentes lett, és Kingsley irányításával diszkrimináció-mentessé vált. Harry, Hermione, Ron és Ginny természetesen fontos szerepet játszottak a Minisztérium újjáépítésében a karrierjük során." (Részlet J. K. Rowling nyilatkozatából a the-leaky-cauldron.org-on.)

Harry feleségül vette Ginnyt. Három gyermekük született: James Sirius, Albus Perselus és Lily Luna.

Harry married Ginny Weasley. They had three children: James Sirius, Albus Severus, and Lily Luna.


Hermione és Ron összeházasodtak. Két gyermekük született: Hugo és Rose.

Hermione and Ron married and had two children, Hugo and Rose.


Draco Malfoy feleségül vette Astoria Greengrass-ot. Egy fiuk született, Scorpius Hyperion.


Draco Malfoy married Astoria Greengrass , the younger sister of Daphne. They had one son, Scorpius Hyperion.


A szülei halála után Teddy Lupint a nagymamája, Andromeda nevelte fel.

After the death of his parents, Teddy Lupin was raised by his grandmother Andromeda.
"Ugyan Neville Longbottomot is a nagymamája nevelte fel, mégis Teddynek ott volt a keresztapja is, Harry Potter, valamint a szülei barátai a Főnix Rendjéből, hogy vigyázzanak rá." (Részlet J. K. Rowling nyilatkozatából a the-leaky-cauldron.org-on.)

George Weasley feleségül vette a kviddicses csapattársát, Angelina Johnsont. Két gyermekük született: Fred és Roxanne.

George Weasley married his Quidditch teammate Angelina Johnson . They had two children, Fred and Roxanne.

Harry és Ron Aurorok lettek, míg Hermione  magas beosztásba került a Varázsbűnüldözési Osztályon.

Harry, and eventually Ron, joined the Auror Department at the Ministry of Magic. Hermione became a high-ranking official in the Department Magical Law Enforcement.


Bill és Fleur Weasley első gyermeke a Roxforti Csata első évfordulóján született. A neve: Victorie, melynek jelentése: Győzelem. Később még két gyermekük született: Louis és Dominique.

Bill and Fleur Weasley had three children : Victoire, Louis, and Dominique.


A Dementorokat a Minisztérium többé nem használta.

Dementors were no longer used by the Ministry of Magic.
"A dementorok használata csak arra volt jó, hogy eltereljék a figyelmet a korrupcióról, ahogy arra Dumbledore is rámutatott." (Részlet J. K. Rowling nyilatkozatából a the-leaky-cauldron.org-on.)


Ginny Weasley profi kviddics-játékos lett, és a Holyhead Hárpiák csapatában, de később visszavonult és a Prófétának tudósított a kviddics mérkőzésekről.

Ginny Weasley became a professional Quidditch player for a few years, then retired to become a Quidditch correspondent for the Daily Prophet .


Harry és Dudley megegyeztek, hogy felnőttként többet fognak találkozni.


Harry and Dudley made a point to see each other and get their families together as adults.
"Harry és Dudley még mindig nem lettek legjobb barátok, és inkább csak kötelességtudatból találkozgattak, hogy a gyermekeik ismerhessék az unokatestvéreiket." (Részlet J. K. Rowling nyilatkozatából a the-leaky-cauldron.org-on.)


Percy Weasley Kingsley Shacklebolt asszisztense lett, és feleségül vett egy Audrey nevű nőt. Két lányuk született: Lucy és Molly.

Percy Weasley became an official in the new Ministry of Magic under Kingsley Shacklebolt and married a woman named Audrey . They had two daughters, Molly and Lucy.


Hermione visszament a Roxfortba, hogy befejezze a hetedik évét.

Hermione went back to Hogwarts to complete her seventh year of study and her N.E.W.T.S. Harry and Ron did not.
"Persze, hogy visszament. És biztos, hogy le akart érettségizni, úgy értem... Imádom Hermionét. Követte Ront és Harryt, mert nagyon jószívű. Ez nem az agyról szól. Persze nagyobb szíve volt, mint agya, és ez elmond valamit Hermionéról. De igazából... igazából akart harcolni? Nem. Ő nem Bellatrix. Ő nem egy olyan nő, aki igazából szeretne fájdalmat okozni és gyilkolni. Egyáltalán nem. Örült, hogy visszamehetett az iskolába, hogy tanulhat, és utána csatlakozhat Ronhoz és Harryhez a Minisztériumban." (Részlet J. K. Rowling nyilatkozatából a the-leaky-cauldron.org-on.)


Mr. Weasley megjavította Sirius repülő motorját, és visszaadta Harrynek.

Mr. Weasley eventually fixed Sirius Black's motorcycle and gave it to Harry .


Luna Lovegood egy Rolf Scamander nevű férfihoz ment feleségül. Ikrefiaik születtek: Lorcan és Lysander.

Luna Lovegood married Rolf Scamander, the grandson of naturalist Newt Scamander. They had two children , twin boys named Lorcan and Lysander.


Minerva McGalagony lett a Roxfort igazgatója.

Minerva McGonagall became headmistress of Hogwarts.
"Tizenkilenc évvel a Roxforti Csata után a Roxfortot egy új igazgató vezeti. McGalagony professzor nagyon érti a dolgát." (Részlet J. K. Rowling nyilatkozatából a the-leaky-cauldron.org-on.)


Harry gondoskodott róla, hogy Piton Professzor portréját és tegyék fel a falra az igazgatói szobában, közvetlenül Dumbeldore-é mellé.

Harry ensured that Severus Snape's portrait was restored to its proper place in the Hogwarts headmaster's office.
"Az, hogy a Halál Ereklyéinek utolsó jelenetében Piton Professzor portréja hiányzott a falról, szándékos lépés volt részemről. Piton elhanyagolta a posztját a halála előtt, így nem lett volna muszáj kitenni a portréját. Mégis szeretem azt hinni, hogy Harry gondoskodott arról, hogy mégis kikerüljön a portré, és mindenki tudja meg, milyen hősies életet élt Piton professzor."  (Részlet J. K. Rowling nyilatkozatából a the-leaky-cauldron.org-on.)


Alice és Frank Longbottom soha nem épültek fel - A Szent Mungóban élték le az életüket.

Alice and Frank Longbottom never recovered — they lived out their lives in St. Mungo's.
"Tudom, hogy az emberek reménykedtek egy boldog befejezésben számukra, és ezt meg is értem, hiszen ami történt Neville szüleivel valamilyen szinten rosszabb, mint ami Harry szüleivel történt. De a pusztítás, amit a sötét varázslat okoz nem mindig visszafordítható."  (Részlet J. K. Rowling nyilatkozatából a the-leaky-cauldron.org-on.)


Harry nem tudott többé párszaszóul, miután a Horcrux elpusztult benne.

Harry lost the ability to speak to snakes when the Horcrux inside him was destroyed.


Firenzét újra szívesen látták a kentaurok között.

Firenze was eventually welcomed back into the centaur herd.
"Akik nem fogadták őt szívélyesen, kénytelenek voltak elismerni, hogy az emberi faj felé való hajlása nem szégyenletes, hanem dicséretes." (Részlet J. K. Rowling nyilatkozatából a the-leaky-cauldron.org-on.)


Cho Chang egy muglihoz ment feleségül.

Cho Chang married a Muggle .


Victorie Weasley és Teddy Lupin egymásba szerettek.

Teddy Lupin and Victoire Weasley became boyfriend and girlfriend .


Gilderoy Lockhart soha nem épült fel a Titkok kamrájában szerzett sérüléseiből. Egy könyvet is írt "Ki vagyok én?" címmel.

Gilderoy Lockhart never recovered from the injuries he sustained in the Chamber of Secrets.

Neville Longbottom lett a Roxfort Gyógynövénytan-professzora. Hannah Abbott-ot vette el feleségül, aki a Foltozott Üst kocsmárosa lett.

Neville Longbottom became the Hogwarts Herbology professor. He married Hannah Abbott, who became the new landlady at The Leaky Cauldron.


Dolores Umbridge-et letartóztatták és börtönbüntetésre ítélték a mugliellenes cselekedeteiért.

Dolores Umbridge was arrested, interrogated, and imprisoned for crimes against Muggle-borns.


Harry fiai ellopták a Tekergők Térképét és besurrantak a Roxfortba.

Harry and Ginny's children stole the Marauder's Map and snuck it into Hogwarts.

+1 J. K. Rowling kézzel rajzolt családfája :)

BONUS: JK Rowling's hand-drawn family tree.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése