Könyvhétre várva #1 - Alexandra & Cartaphilus

Nemsokára elérkezik a 85. Ünnepi Könyvhét (június 12.-16.), amire már régóta várok. Mivel a Könyvfesztivál vidékiként számomra elérhetetlennek bizonyult, ezért most teljes vállszélességgel vetem bele magam a Könyvfesztivál városomba eső programjaiba. Nem hiszem, hogy sok nyíregyházi olvassa a blogot, ezért a programokkal nem vesződnék, azokat meg tudjátok tekinteni az alábbi linken, városokra lebontva: link. Viszont mától 4 napon keresztül kedvenc kiadóim könyvheti megjelenéseit hozom el nektek, hogy kedvetekre válogathassatok. :) A mai nap az Alexandra Kiadócsoport két kiemelkedő kiadójáé, az Alexandráé és a Cartaphilusé. A könyvek között vannak olyanok, amelyekkel már találkozhattatok, és olyanok is, amelyek szigorúan véve a könyvhétre jelennek meg. :)

Alexandra

Gillian Flynn
SÖTÉT HELYEK
A Holtodiglannal ismertté vált Flynn új könyvének fő hőse Libby, akinek anyját és két nővérét gyermekkorában meggyilkolták. Huszonöt évvel később segít egy titkos társaságnak rekonstruálni a szörnyűségeket, mígnem azt veszi észre, újra egy gyilkos elől menekül. 
400 oldal, 3699 Ft



Daniel Keyes
JÓSLATOK AZ ŐRÜLTEK HÁZÁBÓL
A Virágot Algernonnak szerzőjének magyarul most először megjelenő új könyvében egy személyiségzavarral küzdő lány a véletlennek köszönhetően egy olyan titok terhét cipeli, amely rossz fülekbe jutva katasztrofálisabb következményekkel járna, mint az ikertornyok elleni támadás.
368 oldal, 3999 Ft



Jennifer McVeigh 
AFRIKAI AKÁC 
Felejthetetlen és érzékletesen megírt utazás a poklok mélyére: romantikus, megrázó és tanulságos történet egy elárvult angol úrilányról, kényszerházasságáról, a váratlan szerelemről és a varázslatos tájról, amely még sokáig ott ragyog a képzeletünkben, miután becsuktuk a könyvet.
352 oldal, 3499 Ft



Khalaf Ahmad al-Habtoor
ÖNÉLETRAJZ
Khalaf Ahmad al-Habtoor Önéletrajza provokatív és inspiráló történet egy dubai gyermekről, aki felnőve a világ egyik legbefolyásosabb cége, az Al-Habtoor Group vezetőjévé vált. Dubai és az Egyesült Arab Emírségek történelmének legfontosabb eseményeit megélő al-Habtoor – jelentős világeseményekkel a háttérben – üdítő őszinteséggel meséli el életét. 
616 oldal, 6800 Ft


Bárány János
HAT ÉV LAS VEGASBAN... ÉS A FOLYTATÁS 
Bárány János könyvén keresztül felfedezhetjük Las Vegasnak azt az arcát, amely mentes mindenféle illúziótól. A szerző bemutatja a szerencse mechanizmusát, a kaszinók tipikus figuráit és trükkjeit, de rulett-és black jack-szisztémákat is fejteget. Élménybeszámolójában nyíltan, vulgárisan és iróniával beszél első hat évéről a kísértések Mekkájában, majd a más amerikai kaszinókban eltöltött kalandos éveiről.
376 oldal, 3499 Ft


Bunyevácz Zsuzsa
TÚLÉLÉSI KÉZIKÖNYV ELVÁLT ANYÁKNAK... ÚJBÓL
Bunyevácz Zsuzsa A Túlélési kézikönyv elvált anyáknak című könyve folytatásaként most újabb történetet és újabb tanácsokat ad közre. Időközben ugyanis nemcsak a gyerekeink lettek idősebbek. Talán e könyv segítségével könnyebb lesz elviselni a nehézségeket, amelyekről tudjuk, hogy soha nem lesznek kisebbek, csak lassan megszokjuk őket...
184 oldal, 1999 Ft


Christina Dodd
A SÖTÉTSÉG LÁNGJAI
A sötétség örökösei 4.
Christina Dodd erővel, szenvedéllyel ír, szexi és szellemes, vakmerő és lenyűgöző, ahogy kritikusai nyilatkoznak róla. A sötétség örökösei című, négy különleges testvér történetét megelevenítő sorozata befejező részében megismerhetjük Doug Blacket, a jóképű zsarut, aki elhatározza, hogy megkeresi a szüleit, akiktől semmi mást nem kapott, csak rémisztő képességét, hogy vérengző, aranyszínű pumává változzon.

352 oldal, 1999 Ft


Robert James Waller
MADISON MEGYE HÍDJAI
Egy váratlan és minden ízében igaz szerelem szívszorító története. A regényből A szív hídjai címmel Clint Eastwood rendezett  filmet, melyet Golden Globe-ra, Meryl Streepet pedig a  filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-ra és Oscar-díjra jelölték.
184 oldal, 2499 Ft


Steven Erikson
HARANGSZÓ A KOPÓKÉRT
A Malazai Bukottak Könyvének regéje VIII.
A Malazai Bukottak Könyvének regéje olyan világot tár elénk, amelyben véres háborúk dúlnak, s a különféle erők és birodalmak nevében számtalan furcsa faj és nép küzd egymással. A kegyetlen összecsapások hátterében azonban olyan érzelmek állnak, mint a barátság, a szerelem, a testvéri szeretet, a plasztikusan megjelenített szereplőktől pedig sokszor az irónia és a humor sem áll távol.
912 oldal, 5999 Ft


James Patterson – Michael Ledwidge
A HARAG BÖRTÖNÉBEN
Az egykori First Lady rejtélyes baleset áldozata lesz. Politikusok, sztárok, üzletemberek gyűlnek össze az asszony temetésére New Yorkban. A búcsúztatót váratlan esemény szakítja félbe: ismeretlen fegyveresek túszul ejtik a VIP-vendégeket. A világ egyik legsikeresebb krimiírójának új kötete kihagyhatatlan nyári olvasmány.
368 oldal, 3699

Cartaphilus

Boris Vian
KI ÉRTI A CSAJOKAT?
Gaya és Francis. Szépek, kívánatosak, gazdagok. Buickból Cadillacbe, majd motorcsónakba pattanó aranyifjak. Vér és whisky, drog és persze szex. Felfordult a világ. A lány tizenhét éves,és férjhez akar menni. A férj ezt nem érti – de legyünk őszinték: ki érti a csajokat?
160 oldal, 2500 Ft




M. Nagy Miklós
HA NEM IS EGY BOMBA NŐ...
Szórakoztató útikalauz az orosz kultúrához, ironikus önéletírás, őszinte múltfeltárás – és persze a nők. Élet és Irodalom. Szerelmesregény Oroszországhoz: egy könyv, mely úgy mesél az orosz irodalomról, hogy azok is kedvet kapnak hozzá, akik eddig semmit nem olvastak a mai oroszoktól.

440 oldal, 2690 Ft




John O'Farrell
A férj, aki elfelejtette a feleségét
A férfiak gyakran megfeledkeznek a bevásárlásról. Meg a házassági évfordulójukról. Mindez nem újság. Az is előfordul, hogy elfelejtenek elmenni a gyerekért az óvodába. Na és? Az azonban korántsem hétköznapi fordulat, hogy valaki teljesen elfelejti a feleségét.
336 oldal, 2990 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése