Saskia Sarginson - Ikrek

Isolte és Viola ikrek. Gyermekkorukban elválaszthatatlanok voltak, felnőttként mégis nagyon különböznek egymástól: Isolte sikeres újságíró egy divatmagazinnál, Londonban él, a barátja fotós; Viola pedig eltökélt boldogtalanságában az egész életét beárnyékoló táplálkozási zavarral küzd.

Mi történt oly sok évvel ezelőtt, ami ilyen messze ágazó ösvényekre terelte az ikrek életét? Miközben mindketten elkezdik felfejteni annak a réges-régi, félig elfeledett nyárnak a tovagyűrűző tragédiáit, a múlt rémisztő titkai visszatérnek és azzal fenyegetnek, hogy ellehetetlenítik az életüket…

Mágikus tájak, vadregényes gyermekkori kalandok és egy szörnyűség, amely fokozatosan lopózik elő a múlt árnyai közül. Az Ikrek részben szerelmi történet, részben lélektani feszültséggel teli krimi.

~
Isolte és Viola története egész egyszerűen elvarázsolt. Az ajánlószöveg alapján egy sima krimire tippeltem volna, de sokkal többet kaptam a könyvtől. Kiválóan érzékelteti, hogy egy-egy rossz szónak vagy negatív behatásnak mekkora befolyása van az ember későbbi életére, és szívszaggató volt olvasni Viola történetét. Érdekes múltbeli emlékképek fel-felvillanásával tette az írónő tökéletessé, kerek egésszé a történetet, ezek az emlékképek sok mindent megmagyaráztak.

Furcsa volt látni, hogy mi lett Isolteból és Violából, mert tökéletesen bemutatják a személyiségfejlődést. Egyenlőként indultak gyermekként, és mégis, az egyikük élete látszólag sínen van, míg a másikuk igyekszik eltűnni a Föld színéről. Az Ikrekben kiválóan végigkövethettük egy család szétesését és két gyermek szívbemarkoló tragédiáját.


Az írónő olyan kecses eleganciával vetette papírra az események minden részletét, hogy az olvasó akarata ellenére is együtt futott vagy épp játszott Violáékkal. Öröm volt olvasni, és bár az elején kicsit nehezen indult be, örülök, hogy elolvashattam, mert igazán maradandó élményt nyújtott, és sok mindennel kapcsolatban megváltoztatta a nézőpontomat.

«««««««««« (10/10)

_________________________
Eredeti cím: The Twins
Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 344



Hamarosan!!


Az Ikrek írónője, Saskia Sarginson interjút adott nekem, amelyben kulisszatitkokat árul el az előkészületben lévő, harmadik regényéről. Nemsokára érkezik. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése