Barbara Robinson - Legeslegjobb tanévem



Krisztus előtt és után a Herdmanek vezetik a legpokolibb kölykök listáját: Ralph, Imogene, Leroy, Claude, Ollie és Gladys. Ha füstöt látsz, tuti ők vannak a dologban, akibe lehet, belekötnek, főleg az elsősökbe, és többet lógnak, mint amennyit suliban vannak. Első tanítási nap persze mindig megjelennek a W. Wilson Általános Iskolában, csak hogy tudjuk, a következő év újabb izgalmas Herdman fejezetet tartogat. Minden egyes osztályra jut egy Herdman-fajzat, miután valahogy mindig megússzák az évismétlést. És akkor még az ember azon törheti a fejét, hogy hogyan kapja össze év végéig Imogene Herdmanrõl azt a házi dolgozatot, amelyben a jó tulajdonságait kell ecsetelni.

●●●


Be kell vallanom, először nem tetszett. Hirtelen felindulásból elkezdtem olvasni, és csak a felénél jöttem rá, hogy valami furcsa. És akkor rájöttem, hogy ez egy gyermekkönyv, szóval úgy kell tekintenem rá, és onnantól kezdve nagyon élveztem.

A Herdmanekkel nem szívesen találkoznék a való életben. Megtestesítik mindazt, amit az emberek "rossz
gyerek" gyűjtőnéven emlegetnek, és iszonyatos nagy kalandokba bonyolódnak bele. Főszereplőnk először fél ettől a tanévtől, mert ugye minden osztályba jutott egy Herdman, ám a könyv végére épp hogy a fordítottjára változik a dolog, és ez lesz élete legjobb tanéve.

A regényt bátran ajánlanám akár a saját gyerekemnek is, mert felettébb vicces, és az iskola unalmas, tanulással és számonkéréssel teli világát egy kicsit színessé, izgalmassá varázsolja. :)

««««««««« (9/10)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Eredeti cím: Best School Year Ever
Megjelenés éve: 2010
Kiadó: Harmat
Oldalszám: 132

A bejegyzés a Harmat Kiadó jóvoltából jöhetett létre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése