Naomie Hay - A nyeremény

Fülszöveg: Gratulálunk! Ön nyert! 
Nyereménye egy új élet! Kérjük készüljön fel bármire!
Eljátszottál már a gondolattal, mit tennél, ha megütnéd a lottó főnyereményt? Mihez kezdenél, ha bármi elérhető lenne, amitől sorsod eddigi megfosztott?
Ha új életet kezdhetnél, mi lenne a régivel?
M. napjai úgy teltek, mint bármelyik háziasszonyé. Egy márciusi hétfőn változott meg minden számára, amikor a saját lottószámait látta viszont az újság hasábjain.
Nyereményéből egy titkos álomvilágban kezdi megvalósítani vágyait, miközben mit sem sejtő családja előtt tökéletesen játsza mindennapi szerepeit. Az elhallgatott dolgok száma viszont minden nap csak nő.



Szerintem egy jó könyv olyan, hogy az kívülről és belülről is elvarázsol. Ez a könyv pont ilyen volt nekem. Az első dolog, ami miatt felfigyeltem rá, a gyönyörű borító volt. Olyan szép, kontrasztosak a színek, és gyönyörű ez a lila masni - jó ránézni. És persze a fekete lapszélek is nagyon különlegesek. Ezután már csak hab a tortán a belső tartalom.

Az alapötlet nagyon eredeti, és a megvalósítás is. A mű  az M. életének két hetében bekövetkezett óriási változást mutatja be, onnantól kezdve, hogy megnyeri a lottó főnyereményét, addig, hogy hogyan emészti fel a gazdagság, és a hirtelen változás.

Senkit ne rettentsen el, hogy olyan vékony a könyv, mert igaz, hogy egy nap alatt lehet végezni vele, viszont pont annyi, amennyi kell. Lehet 600 oldalon keresztül a semmit csépelni, és lehet 128 oldalon leírni egy egész élet történetét. És ez a könyv pont ilyen. :)

Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert habár a legtöbbünkkel nem fog előfordulni az, ami M.-nek megadatott, mégis nagyon tanulságos, és ami a legfontosabb: nagyon vicces. Nem gondoltam, hogy ez a könyv meg fog nevettetni, mégis, az a szarkasztikus önkritika, amellyel M. szemléli önmagát, sokszor csalt mosolyt az arcomra. Tetszett (és együtt tudtam érezni vele, hiszen én sem vagyok az a plázacica-alkat), hogy önmagát úgy bírálta, hogy beismerte a hibáit, ám ez nem tántorította el attól, hogy önmaga legyen. Ilyen egy igazi, büszke nő.

Tekintsétek meg az írónő főszereplésével forgatott könyvtrailert. Szerintem zseniális lett, ilyet még nem láttam :) 

«««««««««« (10/10)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kiadó: Álomgyár
Megjelenés éve: 2013
Oldalszám: 128 oldal

A bejegyzés az írónő, Naomie Hay jóvoltából jöhetett létre.



Hamarosan: Az írónő nemcsak, hogy nem szállt el a sikertől, és készségesen dedikálta számomra a tőle kapott példányt, de igent mondott egy interjúra is, így nemsokára vele beszélgetek az életről, az írásról és a hőn áhított Nyereményről itt, az Egy könyvfüggő vallomásai blogon. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése