Avas Ary - Ki kicsoda Harry Potter világában?

Gold Book
2008
304 oldal
Fülszöveg: Jelen válogatás J. K. Rowling világhírű, s immár teljes Harry Potter-sorozatának főbb szereplőit mutatja be. A szerző a hétkötetes regényfolyam információira támaszkodva, a hiányzó adatokat megfontolt következtetésekkel és némi írói fantáziával kiegészítve vázolja fel a mindannyiunk által ismert szereplők élettörténetét, bölcsőtől a sírig.



Nagy Harry Potter rajongóként kötelezőnek éreztem, hogy minden, a film- és könyvsorozattal kapcsolatos könyvet elolvassak, így a könyvtárból ezzel a könyvvel távoztam.
Volt már szerencsém(?) több Harry Potter témájú könyvhöz, de igazából mind csak száraz tényeket és megállapításokat, levont következtetést tartalmaz. Ez a kötet viszont más...

Egyszerűen imádtam! Rengeteg mellékszereplő életét megismerhetjük benne Ludo Bumfolttól egészen Luna Lovegoodig, de a kedvenc főszereplőink sem maradhatnak ki a sorból: betekinthetünk Lily és James Potter gyermekkori világába és Voldemort nagyúr családi hátteréről is olvashatunk. Nem várt, meglepő titkokat rejt a könyv minden olyan szereplőről, akinek sajnos kevés helyet szenteltek a regényben. Nekem a kedvencem Perselus Piton életrajza volt, ajánlom mindenkinek. :)

Értékelés:   (10/10)

1 megjegyzés:

  1. Én is már befürödtem a HP hajhász könyvvel. nem biztos hogy kísérletezgetnék még, max ha egyszer beiratkozok a könyvtárba.

    VálaszTörlés